keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Joku jakoi blogin Facebookissa, maanantaina lähes 3000 näyttökertaa

Joku oli jakanut tämän blogin Facebookissa, kenties luettuaan New York Timesin organisoitua vainoamista (gang stalking) käsittelevän artikkelin, joka julkaistiin viime perjantaina. Sen seurauksena blogille tuli maanantaina lähes 3000 näyttökertaa, joten kiitos sille, joka blogin jakoi.Tuo kyseinen artikkeli on tosin ala-arvoinen isku kohdeyksilöiden vyön alle (hit piece), hyväksi journalismiksi sitä ei voi missään nimessä sanoa, koska siinä jätettiin mainitsematta monta olennaista ilmiön olemassaoloa tukevaa asiaa. Pelkästään googlettamalla niitä löytyisi helposti, mutta toimittajaa kenties laiskotutti. Toimittaja antaa ymmärtää, että kyse on vain harhaluuloista ja mielisairaudesta nojaten yhden psykiatrin näkemykseen. Mutta toisaalta sitten toteaa, että "ilmiötä ei ole juuri ollenkaan tutkittu". Niinpä, eli ei muuta kuin tutkivaa journalismia harjoittamaan.

Kaiken päälle artikkelissa otetaan vielä esille se, että jotkut ihmiset uskovat tulleensa avaruusolioiden kaappaamiksi, millä ei ole yhtään mitään tekemistä tämän aiheen kanssa. Tämä on perinteinen keino diskreditoida, rinnastetaan jokin polttava aihe tai "salaliittoteoria", jonka puolesta on myös todisteita, johonkin täysin älyttömään asiaan, kuten juuri avaruusolioiden tekemät kaappaukset.

Artikkelissa olisi voitu mainita ainakin James Walbertin oikeusjuttu, jonka hän voitti, ja USA:n hallituksen bioeettisen komission paneeli, jossa kohdeyksilöt ja asiantuntijat kertoivat vainoamisesta ja elektronisesta häirinnästä. Hallitus on siis kansalaisten taholta ja sosiaalisesta mediasta tulevan paineen takia joutunut huomioimaan ilmiön, vaikka se pesikin asiasta kätensä olemalla viemättä sitä siitä yhtään eteenpäin. Olisi voitu mainita myös Itä-Saksassa Stasin käyttämä Zersetzung, joka oli menetelmiltään samankaltainen ohjelma kuin organisoitu vainoaminen, jota harjoitetaan nykyään länsimaissa.

Tuolla on hyvä perusteellisempi vastine artikkeliin:
https://fightgangstalking.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti