maanantai 6. lokakuuta 2014

Vainoaminen poliisiautoilla, ambulansseilla ja paloautoilla

Varsinkin Amerikassa poliisit, palomiehet ja ambulanssinkuljettajat ovat vahvasti mukana yhteisövainoamisessa. Vainoamiskampanjaan kuuluu lukuisat poliisiautojen ja hälytysajoneuvojen ohiajot käytännössä aina kohteen ollessa liikenteessä ja niiden parkkeeraamiset kulkureitin varrelle ja kohteen kodin läheisyyteen. Tässä amerikkalaisen vainotun autosta käsin kuvaama video:

http://youtu.be/bI2pdy8BoAk

Samaa tapahtuu tietenkin myös kohteen ollessa kävelyllä. Amerikkalaisen naisen kokemuksia tästä vainoamisesta:

http://stoporgangstalking.wordpress.com/2014/10/03/first-responder-harassment-100214/
http://stoporgangstalking.wordpress.com/2014/09/16/first-responder-harassment-log-august-2014/

Omalla kohdallani tämä häirintä on päivittäistä. Sama, mihin aikaan päivästä tai minä viikonpäivänä lähden lyhyelle kävelylle kauppaan tai muuten vaan, niin poliisiautot ja ambulanssit stalkkaavat takuuvarmasti, yleensä aina niin, että ensin poliisiauto ajaa ohi ja sitten perään ambulanssi tai päinvastoin.

Aiemmin, kun en ollut niin hyvin perillä koko yhteisövainoamisilmiöstä enkä lukenut ja kirjoittanut siitä netissä, toiminta oli usein vielä ilmeisempää, esim. sellaista, että poliisimaija ajaa hitaasti vierellä sunnuntaikävelyllä. Yksi tapaus oli sellainen, että kun olin kävelemässä kauppaan, vastaan tuli poliisimaija ja kun olin kävellyt eteenpäin, sama maija ajoi ohi käännyttyään ympäri vähän matkan päässä, ja kun tulin kaupasta ulos, se jälleen "tervehti" minua samalla kadulla.

Joskus, kuten viime perjantaina, he pistävät oikein "paraatin" pystyyn; ollessani hoitamassa asioita ohitseni ajoi palopäällikön auto, 2 poliisiautoa ja 5 ambulanssia eri puolilla kaupunkia. Todennäköisesti tällä muistutettiin minua tietyistä aiemmista vainoamiskampanjaan liittyvistä tapahtumista, ja tarkoituksena oli ehkä myös pelotella, koska olen juuri avannut tämän blogin.

Voisin kertoa paljon enemmänkin, mutta se menisi varmaan hieman toiston puolelle, koska toiminta on todellakin toistuvaa ja kirjaimellisesti päivittäistä. Ylle linkkaamani blogin pitäjä on hyvin samanlaisen häirinnän kohteena, ja hän on pitänyt pitkään siitä päiväkirjaa. Suosittelen muutenkin hänen blogiaan aiheesta kiinnostuneille ja muille vainotuille.


2 kommenttia:

  1. Tämän päivän ostosreissun saldo: 6 pelastuslaitoksen auton, 3 ambulanssin ja yksi poliisiauton ohiajo.

    VastaaPoista
  2. Kerran kun kävin uimahallissa polkupyörällä niin pois lähtiessä huomasin että pyörän tanko oli löysätty niin että piti taluttaa takaisin kotini lähistöllä oli useita poliisi autoja kokoontuneena ja kun olin niiden kohdalla niin ne lähti liikkeelle ja kun olin ylittämässä suojatietä niin eräs poliisi auto ajoi eteeni ja monesti kun lähen autolla kotoa niin ambulansseja yleensä alkaa näkymään yllättävän usein ja kun lähen jonnekkin kauemmaksikin niin ambulansseja tulee tasaisin välein vastaan ja ainakin kerran iso paloauto seisoi taloni edustalla niin että ikkunoista näki hyvin ilman minkäänlaista toimintaa.

    VastaaPoista