sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Rikoksia joihin elektronisen häirinnän suorittajat syyllistyvät

Yhteenveto rikoksista, joihin elektronisen häirinnän suorittajat todennäköisesti syyllistyvät, ja niiden seuraamuksista Suomen rikoslain nojalla:

Suomessa kidutus samoin kuin kuolemanrangaistus ja muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu on kielletty perustuslain 7 §:ssä. Ketään ei myöskään saa luovuttaa ulkomaille, jos häntä siellä uhkaa kidutus.

Suomen rikoslaki määrittelee kidutuksen rikokseksi, johon viranhaltija, luottamushenkilö tai muu julkista valtaa käyttävä henkilö syyllistyy, jos hän aiheuttaa toiselle voimakasta ruumiillista tai henkistä kärsimystä

1. saadakseen hänet tai muun henkilön tunnustamaan tai antamaan tietoja,
2. rangaistakseen häntä jostakin hänen tai jonkun muun tekemästä tai tekemäksi epäillystä teosta,
3. pelotellakseen tai pakottaakseen häntä tai muuta henkilöä tai
4. rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin, kielen, sukupuolen, iän, perhesuhteiden, seksuaalisen suuntautumisen, perimän, vammaisuuden, terveydentilan, uskonnon, yhteiskunnallisen mielipiteen, poliittisen tai ammatillisen toiminnan tai muun näihin rinnastettavan seikan perusteella.

Kidutuksesta rangaistaan vähintään kahden ja enintään kahdentoista vuoden vankeudella. Siihen syyllistynyt virkamies on myös pantava viralta. Kidutuksesta tuomitaan myös virkamies, joka nimenomaisesti tai hiljaisesti hyväksyy alaisensa tai muutoin tosiasiallisessa määräysvallassaan ja valvonnassaan olevan henkilön suorittaman kidutuksen.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Kidutus#Suomen_laki

Lihavoidut kohdat koskevat minua. Ja vaikka kiduttamista ei minun tapauksessa suorittaisi kukaan virkamies, vaan sitä tekevät siviilihenkilöt, niin minulla on perustellut syyt epäillä, että viranomaiset vähintäänkin hyväksyvät sen ja suojelevat tekijöitä, joten voidaan nähdä olevan kyse Suomen rikoslaissa määritellystä kidutuksesta.


6 § Törkeä pahoinpitely

Jos pahoinpitelyssä
   
1) aiheutetaan toiselle vaikea ruumiinvamma, vakava sairaus tai hengenvaarallinen tila,
2) rikos tehdään erityisen raa’alla tai julmalla tavalla tai
3) käytetään ampuma- tai teräasetta taikka muuta niihin rinnastettavaa hengenvaarallista välinettä

ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Pahoinpitely

Mikroaaltosäteilyn terveysvaikutuksista:

Nyt ei kukaan voi enää väittää, etteikö mikroaaltosäteilyn haittoja olisi varmistettu. Kansainvälinen tutkijaryhmä The Bioinitiative Working Group on kahlannut läpi yli 1 800 tieteellistä tutkimusta ja vetänyt johtopäätöksensä: langattoman säteilyn haitallisuudesta on tarpeeksi luotettavaa tutkimusta.

Langattoman tekniikan aiheuttamat terveyshaitat voivat ilmetä elollisissa olioissa jo muutamassa minuutissa. Tutkimuksia on tehty niin eläimillä kuin ihmisillä, ja pitkäaikaisen altistuksen on todistettu voivan johtaa sairauksiin.

Kännyköiden, langattomien tietokoneiden yms. lisäksi lähetinmastot saattavat aiheuttaa unettomuutta (joka kolmas suomalainen kärsii jo unihäiriöistä), keskittymiskyvyn häiriöitä, päänsärkyä, muistisairauksia ja syöpää.


http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/445110/Sateilysta+ihmiselle+varmaa+haittaa

Eli kuka tahansa voi kärsiä RF-säteilyn vaikutuksista, mutta elektronisessä häirinnässä säteily on aivan eri kertaluokassa, ja minua on nyt säteilytetty vaihtelevan voimakkaalla intensiteetillä jo yli neljä vuotta. Pitkäaikaisvaikutuksina on ainakin jatkuva väsymys, uupumus ja nivel- ja lihassäryt. Mahdollisista sisäelimien vaurioista en tiedä, koska en ole vielä ollut tutkimuksissa.

Amerikkalaisia tutkimuksia RF-säteilyn terveysvaikutuksista:

https://www.osha.gov/SLTC/radiofrequencyradiation/healtheffects.html


Suomen rikoslain 21 luvun mukaan:

Joka tappaa toisen, on tuomittava taposta vankeuteen määräajaksi, vähintään kahdeksaksi vuodeksi. Yritys on rangaistava.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Tappo

Jos elektronisen häirinnän uhri kuolee säteilyn vaikutuksiin, niin kyseessä on vähintään tappo.


Suomen rikoslain 21. luvussa määritellään murha ja sen sanktiot seuraavasti:

Jos tappo tehdään

1. vakaasti harkiten,
2. erityisen raa'alla tai julmalla tavalla,
3. vakavaa yleistä vaaraa aiheuttaen tai
4. tappamalla virkamies hänen ollessaan virkansa puolesta ylläpitämässä järjestystä tai turvallisuutta taikka virkatoimen vuoksi

ja rikos on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava murhasta vankeuteen elinkaudeksi.

Yritys on rangaistava.


https://fi.wikipedia.org/wiki/Murha

Elektroninen häirintä on harkittu rikos, ja jos se johtaa uhrin kuolemaan, on perusteltua syyttää sen tekijää murhasta.

Elektroniseen häirintään syyllistynyt saattaisi kuitenkin vedota tähän:

Tuottamuksesta on kyse silloin, kun tekijä ei pidä aiheuttamaansa seurausta teon todennäköisenä seurauksena, tai tekijä luottaa seurauksen poisjääntiin. Tuomioistuimelle melko pulmallisia ovat tilanteet, joissa seuraus on ollut varteenotettava mahdollisuus, mutta seuraus on silti ollut tekijälle yllätys.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tappo#Tuottamus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti