lauantai 29. lokakuuta 2016

Poliisiautoilla ja ambulansseilla vainoamista lokakuun lopulla kahden viikon tauon jälkeen

Näiden syys- ja lokakuisten ohiajojen ja lavastettujen tilanteiden jälkeen hälytysajoneuvoilla vainoamiseen tuli historiallisen pitkä, lähes kahden viikon tauko:

http://indietarget.blogspot.fi/2016/09/pelastuslaitoksen-pakettiautoilla.html
http://indietarget.blogspot.fi/2016/10/todennakoisesti-lavastettu-hatatilanne.html
http://indietarget.blogspot.fi/2016/10/palopaallikon-auto-todennakoisesti.html

Viimeisen kolmen vuoden aikana ohiajot olleet jatkuvia lukuun ottamatta sitä, kun julkaistuani ensimmäiset kuvat poliisimaijalla seuraamisesta maaliskuussa 2015 ohiajoihin tuli 6 päivän tauko ja kun niihin tuli toiseen otteeseen noin viikon tauko.

Mutta nyt kävi siis niin, että kun poliisimaija ja ambulanssi ajoi ohi viimeksi sunnuntaina 9. lokakuuta, niin en nähnyt sen jälkeen vilaustakaan poliisiautosta minään päivänä, kunnes farmarimallinen poliisiauto ajoi ohi Hämeentien ja Haapaniemenkadun risteyksessä 21. lokakuuta klo 21:15 kulkien Sörnäisten suuntaan ja uudestaan Haapaniemenkadulla kierrettyään korttelin ympäri kääntyen sen jälkeen taas Hämeentielle Sörnäisten suuntaan. Ambulansseja en myöskään nähnyt ennen sunnuntaita 23. lokakuuta. Kaksi päivää sen jälkeen 25.10.2016 klo 19:47 ambulanssi ajoi ohi keskustaan suuntaan Hakaniemen torin kohdalla laittaen sireenit pois päältä minun kohdalla.
Toinen samanlainen ambulanssin ohiajo 08.06.2016 klo 22:14.
Tänään lauantaina 29.10.2016 ollessani menossa kauppaan tapahtui seuraavaa:

Kokovalkoinen poliisimaija ajaa ohi klo 14:15 Hämeentien ja Viidennen linjan risteyksessä, kääntyy sitten Neljännelle linjalle ja pysähtyy Porthaninkadun risteyksen viereen. Kuva otettu klo 14:18.
Hämeentien viereiselle jalkakäytävälle on pysäköity peräkkäin kaksi ambulanssia ennen Toisen linjan risteystä. Kun olen tulossa niiden kohdalle kaksi ensihoitajaa menee toisen ambulanssin sisään klo 14:20.
Vaihdoin kadun toiselle puolelle katsellakseni hetken, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tuo ambulanssi jää edelleen paikalle, kuten myös toinen, jonka ohjaamossa ainakaan ei ollut ketään, ja kun olen ottamassa niistä kuvaa, niin poliisimaija ajaa niiden edestä klo 14:23 kääntyen sitten Toiselle linjalle.

Käytyäni kaupassa kokovalkoinen poliisimaija (hyvin todennäköisesti sama kuin yllä) ajoi ohi Sörnäisten rantatien ja Lintulahdenkujan risteyksen paikkeilla jatkaen poispäin keskustasta.
Selitin aiemmin yhdessä kommentissa, miksi joistain kuvista tulee huonolaatuisia tai niiden ajoitus on myöhässä, kuten parissa ylläolevasta:

Tuosta kuvien ajoituksesta se, että se on usein myöhässä, koska kännykkä pitää ensin kaivaa taskusta, yleensä farkkujen. Sitten pitää avata näppäinlukko, valikko ja kameratoiminto. Jos haluaa saada aina hyvän kuvan, kännykän pitää olla melkeinpä koko ajan kädessä ja kuvanottovalmiudessa. Jos yllä on takki, niin kännykkää voi periaatteessa pitää sen taskussa valmiudessa ilman näppäinlukkoa, mutta jopa siinä tapauksessa voi jossain tilanteessa myöhästyä tai kuvasta tulee tuhruinen, koska sen ottaa hätäisesti ja kännykkä heiluu kädessä kuvanottohetkellä.

Sitten täytyy muistaa se, että vainoamisen kohteena täytyy yrittää myös elää normaalia elämää. Ei voi olla koko ajan ulkona ollessa kuin yksityisetsivä, joka keskittyy pelkästään ympäristön tarkkailemiseen ja todisteiden hankkimiseen. Yksi vaihtoehto on laittaa aina videoaurinkolasit päähän, mutta siinäkin tilanteessa on hyvin itsetietoinen siitä, että nyt tässä ollaan ikään kuin "yksityisetsivänä" liikkeellä. Ei se ole normaalia elämää.

http://indietarget.blogspot.fi/2016/09/tavallista-ilmeisempi-esimerkki.html

Parin viikon tauko poliisiautoilla ja ambulansseilla vainoamiseen sattui myös samoihin aikoihin, kun julkaisin kirjoituksen poliisin "ennalta estävästä toiminnasta" yhteistyössä muiden viranomaisten ja yhteisön kanssa mahdollisena tekosyynä organisoidulle vainoamiselle.

3 kommenttia:

 1. Tuon la 29.10.16 laajamittaisen hälytysajoneuvoilla vainoamisen oli taas pitkä tauko ohiajoissa. Tässä lista kirjaimellisesti kaikista hälytysajoneuvoista, jotka sen jälkeen olen nähnyt.

  - ti 08.11.16 klo 19:51 poliisimaija ajoi Hakaniemen sillan yli Katajanokan suuntaan, kun olin kävelemässä kaupasta kotiin ja tulossa sen kohdalle.
  - pe 11.11.16 n. klo 23 Mannerheimintiellä oli Vanhan ylioppilastalon paikkeilla yksi ambulanssi, kun olin viettämässä kaupungilla iltaa kavereiden kanssa ja olin vaihtamassa yhdestä baariin toiseen.
  - su 13.11.16 klo 22:19 poliisimaija tuli samaan aikaan Hämeentien ja Viidennen linjan risteykseen ja kiihdytti liikennevalojen vaihtuessa melko kovaa jatkaen Sörnäisten suuntaan, kun olin menossa Hämeentien K-Marketiin.
  - ti 15.11.16 klo 10:54 palopäällikön auto tuli pelastusaseman suunnalta samaan aikaan Hämeentien ja Viidennen linjan risteykseen ja jatkoi Haapaniemenkadulle, kun olin menossa Hämeentien K-Marketiin.


  VastaaPoista
 2. Verratkaa, miten harvakseltaan näitä hälytysajoneuvojen ohiajoja nyt on, siihen kun listasin niitä tänne vuoden 2015 keväällä päivittäisen häirinnän ollessa huipputasollaan:

  ----------
  Ke 22.4.2015

  9.30 Ambulanssi tulee vastaan Teollisuuskadulla.
  9.45 Ambulanssi tulee vastaan Mäkelänkadulla.
  14.28 Koskelantien ja Käpyläntien risteyksessä pelastuslaitoksen auto ajaa ohi keskustaan päin ja ambulanssi toiseen suuntaan.
  14.31 Ambulanssi tulee vastaan Koskelantien ja Mäkelänkadun risteyksessä.
  14.43 Kaksi peräkkäin ajavaa poliisimaijaa tulee vastaan Teollisuuskadulla Aleksis Kiven kadun risteyksen kohdalla.
  14.44 Poliisimaija tulee Sörnäisten metroaseman aukiolle juuri samaan aikaan, kun kuljen sen läpi.

  Pe 24.4.2015

  8.40 Poliisimaija pysäköity Sörnäisten metroaseman aukiolle, kun kuljen sen läpi.
  15.00 Poliisimaija ajaa ohi Pukinmäen juna-aseman vieressä.
  15.10 Ambulanssi tulee vastaan sireenit päällä Käskyhaltijantien ja Siltavoudintien risteyksen paikkeilla.
  15.20 Pelastuslaitoksen auto tulee vastaan Käpyläntien ja Koskelantien risteyksen paikkeilla.
  15.32 Farmarimallinen poliisiauto ajaa ohi Aleksis Kiven kadulla hieman ennen Ratapihantien risteystä.

  Ti 28.4.2015

  15.26 Ambulanssi tulee vastaan Käskynhaltijantiellä vähän matkan päässä Siltavoudintien risteyksestä.
  15.27 Toinen ambulanssi ajaa samalla tiellä ohi hieman ennen Siltavoudintien risteystä.
  15.44 Ambulanssi ajaa ohi Koskelantiellä Mäkelänkadun ja Ratapihantien risteyksien välillä.

  Ke 29.4.2015

  15.29 Ambulanssi ajaa ohi Hämeentiellä Haapaniemen pelikentän kohdalla.
  17.06 Paloauto tulee vastaan Hämeentiellä Neljännen ja Viidennen linjan välissä ja kääntyy sitten ylös Viidennelle linjalle kohti pelastusasemaa.
  17.16 Paloauto tulee alas Viidettä linjaa pelastusaseman suunnalta ilman sireeneitä ja ajaa ohi Hämeentien risteyksessä.

  To 30.4.2015

  14.11 Farmarimallinen poliisiauto ajaa ohi Käskyhaltijantien ja Siltavoudintien risteyksessä.
  14.21 Ambulanssi ajaa ohi Koskelantien ja Käpyläntien risteyksessä.
  14.22 Toinen ambulanssi kääntyy Koskelantieltä kerrostaloyhtiön parkkipaikalle Valtimontien risteyksen paikkeilla, kun olen pyöräilemässä siihen suuntaan.
  ----------
  Ti 12.5.2015

  11.35 Pelastuslaitoksen pakettiauto ajaa ohi Teollisuuskadulla.
  14.30 Poliisimaija ajaa ohi Pukinmäen juna-aseman vieressä.
  16.15 Ambulanssi ajaa ohi Käskynhaltijantiellä.
  16.27 Ambulanssi ajaa hidastellen ohi Käpyläntien ja Pohjolankadun risteyksessä
  18.17 Ambulanssi on pysäköity koneen käydessä ja ovet kiinni Castreninkadulle Neljännen linjan risteyksen viereen.
  18.27 Ambulanssi on edelleen samassa paikassa kone käynnissä ja ovet kiinni.

  Ke 13.5.2015

  9.14 Poliisimaija ajaa ohi Pukinmäen juna-aseman vieressä.
  15.18 Ambulanssi ajaa ohi Kustaa Vaasan tien ja Hämeentien risteyksessä.
  19.57 Poliisimaija ajaa ohi Sörnäisten rantatien ja Kaikukadun risteyksessä
  20.20 Poliisimaija ajaa ohi Hakaniemenrantaa, kun olen kulkemassa Hakaniemen torin poikki.

  To 14.5.2015

  13.00 Ambulanssi ajaa ohi Kumpulantien ja Jämsänkadun risteyksessä.
  13.03 Ambulanssi ajaa ohi Ratapihantien ja Rautatieläisenkadun risteyksessä.
  21.11 Ambulanssi ajaa ohi Savonkadun ja Viipurinkadun risteyksessä, kun olen sitä ylittävällä sillalla.
  21.19 Paloauto odottaa Haapaniemenkadun ja Hämeentien risteyksen liikennevaloissa ollen menossa pelastusasemalle, kun olen tulossa siihen.

  Pe 15.5.2015

  14.35 Poliisiauto pysäköity Kumpulantielle Jämsänkadun risteyksen viereen.
  14.37 Poliisimaija tulee vastaan Teollisuuskadulla.
  14.39 Toinen poliisimaija tulee vastaan Teollisuuskadulla.
  14.41 Palopäällikön auto tulee vastaan Helsinginkadulla Harjutorin paikkeilla ajaen pelastusaseman suuntaan.
  19.55 Poliisimaija ajaa ohi Hämeentiellä Haapaniemen pelikentän kohdalla.
  20.41 Moottoripyöräpoliisi ajaa ohi Hämeentien ja Haapaniemenkadun risteyksessä.
  20.42 Poliisimaija ajaa taas ohi Hämeentiellä Haapaniemen pelikentän kohdalla.
  ----------

  VastaaPoista
 3. Nuo olivat siis esimerkkejä parilta viikolta keväällä 2015, ja jätin noista listoista kaiken lisäksi pois päivät, jolloin ohiajoja oli vähemmän kolme. Tuolloin ohiajot olivat käytännössä päivittäisiä, joka kerta, kun lähdin ulos, niitä tuli vähintään yksi tai pari. Organisoitua vainoamista käsittelevissä Suomi24:n keskusteluketjuissa sai monen kertaa kuulla väitteen, että sehän on ihan normaalia, totta kai Helsingissä näkee koko ajan poliisiautoja ja ambulansseja.

  Niin näkeekin, mutta ei läheskään tuossa mittakaavassa, jos ohiajoja ei tehdä tarkoituksella, kuten jo silloin painotin moneen kertaan. Ja asun siis Kalliossa lähellä pelastusasemaa, mutta silti olen nähnyt viimeisen reilun kuukauden aikana vain kolme pelastuslaitoksen autoa. Tämä siihen, kun sitäkin argumenttia käytettiin, että totta kai pelastusaseman lähellä näkee aivan koko ajan paloautoja ja ambulansseja. Edelleenkään ei näe, jos sitä ei tehdä tarkoituksella.

  VastaaPoista