perjantai 16. syyskuuta 2016

Tavallista ilmeisempi esimerkki vainoamisesta poliisiautolla

Noin kuukausi sitten 12.08.2016 kohdalleni sattui tavallista ilmeisempi tapaus poliisiautolla vainoamisesta. Tässä selostus tilanteen etenemisestä kuvineen:

Kun odotan valojen vaihtumista Sörnäisten rantatien ja Lintulahdenkujan risteyksessä klo 16:29, poliisimaija ajaa hitaasti keskustan suunnasta Sörnäisten rantatien pääkadun vieressä kulkevaa sivuhaaraa ja kääntyi sitten vasemmalle Lintulahdenkujalle. Kännykän kaivamisessa kesti sen verran, että poliisimaija ehti mennä parkkeerattujen autojen taakse, mutta se pilkottaa niiden takana ensimmäisessä kuvassa.
Klo 16:31 kun pyöräilen Lintulahdenkujaa, poliisimaija on ehtinyt kääntyä uudelleen takaisin Sörnäisten rantatien sivuhaaralle ja sitten sen ja Lintulahdenkujan välissä olevalle parkkipaikalle ja ajaa taas keskustan suuntaan.
Klo 16:32 se on kääntynyt taas kerran Sörnäisten rantatien sivuhaaralle.
Tässä kuvassa klo 16:33 poliisimaija ajaa taas Lintulahdenkatua keskustan suuntaan ajettuaan sen ja Sörnäisten rantatien sivuhaaran välissä olevan huoltoaseman pihan läpi.
Klo 16:34 se lopulta kääntyy Kaikukadun kautta Sörnäisten rantatielle ja ajaa sitten hitaasti keskustan suuntaan.

Klo 16:36 poliisimaija on tullut Haapaniemenkadun kautta Hämeentielle ja ajaa ohi Kaikukadun ja Hämeentien risteyksen paikkeilla ajaen poispäin keskustasta.
Toinen tavallista ilmeisempi esimerkki lokukuulta 2014:
http://indietarget.blogspot.fi/2015/03/kuvasarja-minun-vainoamisesta.html

4 kommenttia:

 1. Nää on mennyt vaan huonommaksi ja huonommaksi, yrittäisit nyt edes

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä suhteen huonommaksi? Kuvanlaadun? Ajoituksen? Tuossa tilanteessa en tuota parempia kuvia halvalla kännykkäkameralla saanut otettua, joskus onnistuu paremmin. Vai oliko esimerkki väehmmän havainnollistava kuin aiemmat? Vai viittaatko siihen, että valehtilisin ja että kuvat eivät ole samasta tilanteesta? Kyllä ne ovat, se käy ilmi niiden alkuperäistiedostojen aikaleimoista. Eli eikö ole mitään perusteluita? Yrittäisit nyt edes.

   Itse asiassa asia on todennäköisesti juuri päinvastoin, taisit tulla aukomaan päätä juuri tähän kirjoitukseen, koska se on niin ilmiselvä tapaus. On vaikea keksiä selitystä tuon kyseisen poliisimaijan liikkeille, tapausta ei ole niin helppo selitellä ylimalkaisesti sattumaksi tyyliin "kyllähän sitä nyt Helsingissä aina poliisiautoja näkee".

   Poista
 2. Maanantaina 19.09.2016 muutaman minuutin kävelymatkalla Hämeentien Valintataloon ajoi ensin ohi klo 20:54 Hämeentietä keskustan suuntaan poliisimaija ja sitten klo 20:55 keskustasta poispäin ajava tunnukseton tummanvärinen farmarimallinen poliisiauto hälytyssireenit päällä.

  Kyseessä oli samantapainen tilanne kuin 03.04.2016, jolloin poliisimaija ajoi hitaasti vastaan Lintulahdenkujalla pysähtyen hetkeksi kokonaan keskellä tietä, kunnes lähti uudestaan liikkeelle tullessani sen kohdalle. Sitten kun pääsin Sörnäisten rantatien risteykseen, siinä ajoi toiseen suuntaan keskusta poispäin ohi samannäköinen tunnukseton poliisiauto sireenit päällä.

  Molemmista tapauksista on kuvamateriaalia, toisesta kännykkäkameralla ja toisesta piilokameralla.

  VastaaPoista
 3. Tuosta kuvien ajoituksesta se, että se on usein myöhässä, koska kännykkä pitää ensin kaivaa taskusta, yleensä farkkujen. Sitten pitää avata näppäinlukko, valikko ja kameratoiminto. Jos haluaa saada aina hyvän kuvan, kännykän pitää olla melkeinpä koko ajan kädessä ja kuvanottovalmiudessa. Jos yllä on takki, niin kännykkää voi periaatteessa pitää sen taskussa valmiudessa ilman näppäinlukkoa, mutta jopa siinä tapauksessa voi jossain tilanteessa myöhästyä tai kuvasta tulee tuhruinen, koska sen ottaa hätäisesti ja kännykkä heiluu kädessä kuvanottohetkellä.

  Sitten täytyy muistaa se, että vainoamisen kohteena täytyy yrittää myös elää normaalia elämää. Ei voi olla koko ajan ulkona ollessa kuin yksityisetsivä, joka keskittyy pelkästään ympäristön tarkkailemiseen ja todisteiden hankkimiseen. Yksi vaihtoehto on laittaa aina videoaurinkolasit päähän, mutta siinäkin tilanteessa on hyvin itsetietoinen siitä, että nyt tässä ollaan ikään kuin "yksityisetsivänä" liikkeellä. Ei se ole normaalia elämää.

  VastaaPoista